5 feb. 2009

farfuria fara farfurie - vis hipermnestic.


cam asa ceva, da mai elaborat. matter doesn't matter. Avida Dollars

Tocmai am vazut un cocalar tigan care m-a intrigat maxim. Ma uitam curios, vesel, cercetandu-l ca un copil sugar cand isi descopera piciorul. L-as fi atins, l-as fi pus sa faca piruete. Fashul negru lucios si umflat, ultima moda, contrasta complementar, intr-un fel, cu pielea lui la fel de neagra, dar mata. Pantofii negri si ei, luciosi (de aici reiese ca detine simtul estetic al asortarii...), purtau, amplasat absurd, o placutza metalica, lucioasa, pe care nu scria nimic. Singuri pantalonii, nu aveau luciul puternic al gecii si pantofilor. Pantalonii incercau o unduire de satin, imateriala parca dar totusi prezenta.
Fashul. ce concurs minunat! ...Va intra in existenta noastra ca nylonul in Golden Age-ul american. Fashul e in trend, cu cat mai lucios si mai umflat, cu att mai bine.
Ma cac in fashul tau! ...iti rup fashul!

4 comentarii:

  1. Aceasta poza pe care o vad imi provoaca o greata si un dezgust total!Nu inteleg ce legatura poti sa faci,in stilul tau dalinian,intre un cal de mare pe care tocmai te pregatesti sa-l halesti si cocalarul tigan care ti-a intins intriga de sine la maximum!Politic corect era sa apara un calut de mare alb!Trecand peste asta,realizez cu stupoare ca umbrele farfuriei si tacamurilor reprezinta exact accidentul vascular care te-a facut sa vezi lucrurile sub aceasta nuanta!Poate ca ma insel,dar e bizar sa cred ca acel calut sta pe niste umbre si ca exista o farfurie!E ca si cand ,in loc de tzatze,vad niste umbre de baloane care se preling pe perete!Si nu inteleg de ce nu exista si un servetel cu care sa iti poti sterge gura avida de critic si sarcastic dupa o asa masa copioasa!Banuiesc ca,fizic,esti singurul care poate sa apuce furculita si tot tu,fizic esti singurul care poate prezenta interes acelei institutii care se numeste Baltazar Arsenie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos! vezi ca e Bagdasar Arseni. si daca ai curiozitatea, o sa iti explic odata cum poti sa faci o poza la niste umbre de genul asta. in 2 feluri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fotografia de fata, draga anonimule poti sa o consideri ca un fel de antidot la anestezierea umanului in fata incomprehensibilului.Tocmai prin intermediul unei cunoasteri irationale bazate pe obiectivarea critica si sistemica a asociatiilor si interpretarilor delirante, se caracterizeaza metoda paranoico-critica, la care face apel si prietenul nostru, de fata.Cat despre alaturarea dintre cele doua excentritati, ce-i drept situate la polii opusi ai bunului gust, poate ca tocmai aceasta abordare haotica starneste interesul (pe tine unul cel putin te-a revoltat), insa la o analiza mai fina poti cu usurinta constata ca imbinarea lor nu este intamplatoare, ci se completeaza intr-un sirag de idei care ansamblate duc cu gandul la un straniu balci al desertaciunilor.Abordarea in sine se opune conventiilor, prejudecatilor, proclamand adevarul individual iar tu nu faci decat sa critici intregul cu o gandire fragmentar-analitica.Arta are avantajul de a se ridica deasupra granitelor iar curentul la care se face referire aici proclama o totala libertate de expresie.Facand uz de fantezie, straniu si improvizatie, intr-adevar, individul cultiva hazardul, facand apel la tehinca care functioneaza pe principiul “random but mostly shocking”, insa tocmai prin surprinderea in aceasta maniera a unei realitati dezumanizate (indiferent ca facem referire la cocalarul care se deosebeste de vietuitoarele din celelalte regnuri doar pentru ca stie sa promita), concretul se apropie de abstract, fiind redus la o logica oarecum simplista, reactiv doar la nivel vegetativ.Probabil ca modul de a vedea astfel lume, construita pe relicvele unei instinctualitati primare, iti creeaza acea angoasa fata de necunoscut, de care vorbea Kierkegaard, insa asa cum stim, imaginile au o dimensiune tradatoare, aici nefiind vorba despre o farfurie ci despre imaginea ei.Insa se pare ca avem la tot pasul de-aface cu o societate monstrous de cinica si naiv de inconstienta care se pretinde serioasa numai pentru a-si ascunde mai bine nebunia.El in schimb …nu e nebun.

    Pana la urmatoare interventie : "daca tot e o mare curva gravida arta , de ce va ascundeti dupa copilul din pantec ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceasta poza pe care o vad imi provoaca o greata si un dezgust total!Nu inteleg ce legatura poti sa faci,in stilul tau dalinian,intre un cal de mare pe care tocmai te pregatesti sa-l halesti si cocalarul tigan care ti-a intins intriga de sine la maximum!Politic corect era sa apara un calut de mare alb!Trecand peste asta,realizez cu stupoare ca umbrele farfuriei si tacamurilor reprezinta exact accidentul vascular care te-a facut sa vezi lucrurile sub aceasta nuanta!Poate ca ma insel,dar e bizar sa cred ca acel calut sta pe niste umbre si ca exista o farfurie!E ca si cand ,in loc de tzatze,vad niste umbre de baloane care se preling pe perete!Si nu inteleg de ce nu exista si un servetel cu care sa iti poti sterge gura avida de critic si sarcastic dupa o asa masa copioasa!Banuiesc ca,fizic,esti singurul care poate sa apuce furculita si tot tu,fizic esti singurul care poate prezenta interes acelei institutii care se numeste Baltazar Arsenie!

    RăspundețiȘtergere

zi, da oricum nu ma intereseaza.